Magyar Tartály Diagnosztikai Laboratórium Kft.

Ipari alkalmazások

Itt talál információkat az ipari alkalmazásokban, illetve kereskedelemben és szolgáltatásokban használt nyomástartó berendezések és tárolótartályok felülvizsgálatairól. Ezen kívül további hasznos és letölthető információkat kínálunk a nyomástartó berendezésekről és vizsgálati technológiákról.

Széles választékot kínálunk Ön számára a különböző vizsgálati módszerekből, amelyek működés közben vagy rövid leállással, alig befolyásolják a zökkenőmentes működést.

Az alábbiakban röviden tájékoztatjuk a különféle nyomástartó berendezések vizsgálatairól:

Gömbtartályok – Álló és Fekvőhengeres Tárolótartályok

Tartályvizsgálóként több éves szakmai tapasztalatával állunk a különböző méretű álló-, fekvő-, földalatti-, földel-takart és föld-feletti tárolótartályok, valamint gömbtartályok akusztikus-emissziós vizsgálatára.

Többcsatornás akusztikus-emissziós mérőműszerek segítségével és speciális szoftver alkalmazásával vizsgáljuk a 25 – 40 – 63 – 500 és 1000 m3 PB-gáz tárolótartályokat és gömbtartályokat.

Terményszárító üzemi PB tartályok

Rendszerint több tartályból álló 5 m3-es tartályparkok, földalatti, földel takart és föld feletti 13 – 25 – 40 – 63 m3 gáztartályok időszakos felülvizsgálata.

Földgáz (CNG) és PB-gáz (LPG) töltőállomások LPG Targoncatöltő állomások

Ezeket a nyomástartó berendezéseket is rövid leállással és hatékonyan lehet vizsgálni az akusztikus-emissziós integritás vizsgálati módszerrel. A hagyományos vizes nyomáspróbákhoz képest a módszer előnye, hogy nem kerül idegen anyag a rendszerbe, ugyanakkor hatékony és költségkímélő.

A gáznyomáspróbával összekötött akusztikus-emissziós vizsgálatokat szabadalmaztatott használati mintaoltalom alatt álló műszaki feltételekkel végezzük.

Szállítható PB-gáztartályok

Ezek a tartálykocsik az európai-uniós szabványok szerint is a veszélyes áruk közúti szállításának – ADR hatálya alá tartoznak. Míg a hagyományos rendszeres időszakos vizsgálatokkal a szivárgás ellenőrzését lehetett megállapítani, addig a nyomáspróbával összekötött akusztikus-emissziós vizsgálattal a rejtett szerkezeti, hegesztési és anyaghibák feltárását lehet szakszerűen és hatékonyan meghatározni.

Vissza, oldal elejére

© 2022 Minden jog fenntartva: MTDL Kft – Kreator